Bloemen-praktijk-osteopathie-martius-eindhoven-eersel

Vruchtbaarheid

Zwanger raken is niet altijd eenvoudig. Er kan van alles zijn waarom het niet lukt. Ik kan geen wonderen verrichten, maar kan ik je wel helpen om jouw lichaam en geest zo goed mogelijk voor te bereiden. Lees hier verder over hoe ik dat kan doen.

Kinderwens...

Heb jij een kinderwens, maar lukt zwanger worden nog niet? Of heb je andere vragen op het gebied van vruchtbaarheid en zwangerschap? Ook daarvoor ben je bij mij in goede handen. Bij een osteopatische sessie voor zwangerschap ga ik uit van een aantal vragen. 

Probeer jij/proberen jullie al langere  tijd om in verwachting te raken? 
Nee?
Helemaal goed. Je komt in dat geval om je lichaam optimaal voor te bereiden op een zwangerschap. Ik kijk daarvoor naar de beweeglijkheid van de structuren in jouw kleine bekken en geef je tips rondom voeding , het hebben van seks, enzovoorts. 

Ja?
Dan wil ik je als eerste een hart onder de riem steken. Als je alsmaar niet zwanger raakt, kan dat heel veel emoties met zich meebrengen. Dat wordt nog weleens onderschat. In mijn praktijk is plaats voor beide kanten van het vraagstuk: de fysieke en de emotionele. Bij de eerste afspraak gaan we een aantal punten na om inzicht te krijgen in waar je staat en wat misschien al duidelijk is. 

Wat onderzoek ik?

 • Is er medisch onderzoek geweest? Zo ja: wat is er allemaal nagekeken? Is je hormonale cyclus bekeken en is er duidelijk sprake van een eisprong? Is je partner gecontroleerd op de kwaliteit van zijn sperma? Zijn er miskramen geweest? Enzovoorts. Dit wordt normaal gesproken grondig onderzocht door het ziekenhuis. Als je deze informatie informatie met mij wilt delen, is dat voor mij van grote toegevoegde waarde. 
 • Hoe voel jij je emotioneel gezien? Wat is je verleden? Blik je terug op voedende momenten of waren er veel conflicten? Stress is niet onoverkomelijk en hoeft een zwangerschap niet in de weg te staan. Maar zodra stress fysieke klachten geeft en jouw kracht en eigenwaarde beïnvloedt, is er werk aan de winkel. Ik geef je dan ook niet alleen lichaamstherapie, ik geef je ook de tools om te kunnen omgaan met de onzekerheid die je kunt voelen bij het proberen om in verwachting te raken. 
 • Zijn er klachten in het bekkengebied? Ik merk vaak dat ze er wel zijn, maar dat ze als normaal worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hevige menstruatiepijnen of erge pijn tijdens je eisprong. Die pijn is niet nodig, het is een teken dat je niet voldoende ontspanning en beweeglijkheid hebt in je kleine bekken.

Wat is holistische osteopathie?

Om zwanger te kunnen worden heb je voldoende beweeglijkheid, een optimale doorbloeding en een rustig zenuwstelsel nodig. Ik als osteopaat controleer hoe de situatie bij jou is en of behandeling je zou kunnen helpen. Alles in ons lichaam beweegt mee tijdens een zwangerschap. Daarom is het belangrijk dat we goed kijken naar de beweeglijkheid van je hele lichaam.

Ik onderzoek en behandel holistisch. Dat betekent dat ik niet alleen je hele lichaam onderzoek op disbalans, maar ook kijk naar je emotionele gesteldheid.

Hoe behandel ik (onvruchtbaarheid in mijn praktijk?

Dat is voor elke vrouw anders. Ik geef je graag een paar voorbeelden van waar ik op let.

 • Is je baarmoeder beweeglijk?
  Je baarmoeder moet in alle richtingen vrij kunnen bewegen om de bevruchting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als de baarmoeder niet genoeg kan bewegen, kunnen de zaadcellen moeilijker door je baarmoeder naar je eierstokken reizen.
 • Zijn er operaties geweest in of rondom je bekken?
  Dan onderzoek ik of er trekking is, bijvoorbeeld door littekenweefsel.
 • Heb je een soa gehad?
  Soa’s worden lang niet altijd erkend als oorzaak voor vruchtbaarheidsproblemen en dat is niet terecht.Een te laat ontdekte chlamydia kan bijvoorbeeld zorgen voor enorme verklevingen, die zwanger worden moeilijk of zelfs onmogelijk maken.
 • Heb je last van endometriose?
  Bij endometriose bevindt weefsel dat lijkt op het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder. Endometriose is op zich goedaardig, maar kan wel leiden tot een chronische ontstekingsreactie die pijn en verklevingen veroorzaakt. Bij verklevingen worden structuren en organen met elkaar verbonden door littekenweefsel. Dit zorgt vaak voor problemen, waaronder onvruchtbaarheid.
 • Heb je pijn in het gebied rond je eierstokken
  Eierstokken die gezond en soepel zijn, kun je als behandelaar niet voelen en zijn voor jou als patiënte ook niet gevoelig. Als het gebied rondom je eierstokken bij jou wél gevoelig is, onderzoeken we waarom. Dat kan namelijk een verklaring zijn voor je vruchtbaarheidsproblemen.
 • Heb jij een ander probleem rondom vruchtbaarheid en/of zwangerschap en weet je niet of je daarmee bij mij terecht kunt?
  Neem vooral contact met me op. Als ik je niet kan helpen, kan ik je zeer waarschijnlijk doorverwijzen.

Belangrijk!

Nog maar een keer: kan ik je garanderen dat ook jij  snel in verwachting zult raken?
Nee dat kan ik niet! Wat ik wél kan beloven is dat ik samen met jou werk aan je emotionele stabiliteit en zorg dat je lichamelijk optimaal bent voorbereid.

Stel je vraag
1
Stel je vraag!
Heb je een vraag? Stel hem hier!
Je zoekt contact met Osteopathie Martius. Ik antwoord op jouw vragen, maar zal je verder nooit ongevraagd een bericht sturen.