Bloemen-praktijk-osteopathie-martius-eindhoven-eersel

Nazorg bij kanker

Als je borst- of baarmoederhalskanker hebt (gehad), staat je hele leven op zijn kop. Tijdens je behandeltraject bestaan de dagen vooral uit medische handelingen, zoals bestralingen, chemotherapie, chirurgie en controles. Je normale leven staat even stil. Als je behandelingen zijn afgelopen, volgt dan vaak een onbestemde stilte…

 

Van stilte naar klachten

Pas als de medische storm is gaan liggen en de stilte intreedt, voelen veel vrouwen dat ze niet helemaal ongeschonden uit hun behandeltraject zijn gekomen. Mijn cliënten noemen vaak de volgende klachten:

  • spanning in het bekkengebied
  • aambeien
  • benauwdheid en/of ademhalingsklachten
  • slecht herstel van borstweefsel
  • pijn in schouder en armen
  • angstklachten


Behalve dat deze klachten op zijn zachtst gezegd heel onprettig zijn, zitten ze ook een goed herstel in de weg. Hoog tijd dus om er iets aan te doen: Osteopathie Martius biedt nazorg bij kanker.

Wat kan ik voor je doen?

Ook na bestraling, chemotherapie en borstamputatie kun je weer een soepel bewegend lichaam hebben, dat klaar is voor herstel. Wat je daarvoor nodig hebt, zijn secure, zachte mobilisaties die je lichaam ondersteunen in het herstelproces. We gaan dus voorzichtig en respectvol kijken en voelen. Beweegt je borstkas bijvoorbeeld soepel? Zijn je borsten pijnloos bij aanraking? 

De zachte technieken die ik als osteopaat met mijn handen toepas op de plekken waar problemen zitten, maken deze beweeglijker en soepeler. 
De probleemplekken kunnen in het oppervlakkige bindweefsel zitten, maar ook in de diepere structuren. Na de nazorg bij kanker bij Osteopathie Martius merk je dat je lijf weer meer ‘het oude’ wordt. Eventueel bespreken we waar je nog meer last van hebt, of wat je verder nog bezighoudt. We kunnen dan op zoek gaan naar passende oplossingen. Uiteraard zijn die voor iedereen anders, maar samen vinden we de weg.

Meer informatie

Osteopathie Martius werkt vaak samen met de onderstaande organisaties. Op hun website vind je meer informatie over chronische klachten.

 

Logo Stichting Emovere, samenwerkingspartner Osteopathie Martius
Stichting Emovere
Logo We Care, samenwerkingspartner van Osteopathie Martius
We Care Eindhoven
Logo Fysio Willem, samenwerkingspartner van Osteopathie Martius
Fysio Willem Eersel
Stel je vraag
1
Stel je vraag!
Heb je een vraag? Stel hem hier!
Je zoekt contact met Osteopathie Martius. Ik antwoord op jouw vragen, maar zal je verder nooit ongevraagd een bericht sturen.