Close-up van Osteopaat Martius behandelt nekklachten bij een cliënt

Lichaam en geest

Jij en ik bestaan uit allerlei structuren en weefsels. Als we gezond zijn, bewegen onze weefsels op een bepaalde manier ten opzichte van elkaar. Als die beweeglijkheid er niet meer is, ontstaan klachten. Ik kan je helpen door die beweeglijkheid terug te brengen.


Pyschologie en lichaamstherapie

Steeds meer mensen komen in mijn praktijk met psychische klachten. Dat heeft geleid tot een bloeiende samenwerking tussen psychologen en mij als lichaamstherapeut. Leven doe je niet namelijk alleen met je lichaam. Je ‘doorleeft’ gebeurtenissen met je hele zijn, dus ook met je geest, je psyche. Psyche is een ander woord voor ziel. Die ziel staat voor levensadem en levenskracht. Die is niet alleen in je hoofd te vinden of alleen via je hoofd te benaderen, maar ook via je lijf. En zo zijn je lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan angsten. Die voel je vaak niet alleen in je hoofd, maar ook in bij je hart of in je keel. 

Via het lichaam naar de psyche

Als holistisch osteopaat benader ik de psyche via je weefsels en structuren, via je lichaam dus. Dat doe ik door diepere aanrakingen af te wisselen met zachte. Deze aanrakingen zijn niet lukraak, maar specifiek gericht op die gebieden waar jij spanning of pijn ervaart. Op die manier geven we aandacht aan jouw hele zijn en kan jouw lichaam laten weten wat er scheelt. 

Omdat ik vanuit het lichaam naar je hoofd en je bewustzijn toe werk, kun je voelen wat je als spanning of verkramping vastzet in je lichaam. We oordelen er verder niet over, we merken gewoon op. Daarna vallen de puzzelstukjes meestal vanzelf op hun plaats.

Na een lichaamssessie bespreken we altijd hoe jij die hebt ervaren.

Meer informatie

Met de onderstaande organisaties werk ik veel samen.
Op hun website is nog meer informatie te vinden over chronische klachten.

Logo Stichting Emovere, samenwerkingspartner Osteopathie Martius
Stichting Emovere
Logo We Care, samenwerkingspartner van Osteopathie Martius
We Care Eindhoven
Logo Fysio Willem, samenwerkingspartner van Osteopathie Martius
Fysio Willem Eersel
Psychotherapiepraktijk AMA van Nunen
Stel je vraag
1
Stel je vraag!
Heb je een vraag? Stel hem hier!
Je zoekt contact met Osteopathie Martius. Ik antwoord op jouw vragen, maar zal je verder nooit ongevraagd een bericht sturen.