Osteopaat Martius met het model van een ruggengraat. Daarmee legt ze uit hoe ze lage rugklachten behandelt

Wat is Osteopathie?

Jij en ik bestaan uit allerlei structuren en weefsels. Als we gezond zijn, bewegen onze weefsels op een bepaalde manier ten opzichte van elkaar. Als die beweeglijkheid er niet meer is, ontstaan klachten. Ik kan je helpen door die beweeglijkheid terug te brengen.


structuren, weefsels en gevoelens

Jij en ik bestaan uit allerlei structuren en weefsels. Als we gezond zijn, bewegen onze weefsels op een bepaalde manier ten opzichte van elkaar. Als die beweeglijkheid er niet meer is, ontstaan klachten. Die klachten kunnen heel lang duren of (naar jouw gevoel) zelfs niet overgaan. Hetzelfde geldt eigenlijk voor psychische klachten. Als er blokkades zijn, is er geen ruimte meer voor positieve gedachten. Daardoor kun je last krijgen van bijvoorbeeld depressie, angsten of burn-outklachten. Je ervaart geen houvast meer.

Holistische osteopathie

Bij veel mensen is er een blokkade in zowel het lichamelijke als het geestelijke systeem. Je kunt dus lichamelijke klachten ervaren, terwijl je een psychische blokkade hebt. Of andersom. Of door elkaar. Als we met beide kanten gaan werken, noemen we dat een holistische aanpak.


Blokkades verhelpen

Als osteopaat spoor ik met mijn handen eventuele blokkades in het lichaam op. Ik verhelp ze door op bepaalde plekken de beweeglijkheid weer terug te brengen. Als holistisch osteopaat neem ik samen met jou ook het ‘geleefde lijf’ onder de loep. Hoe voelt jouw lichaam aan? Kun je woorden geven aan het gevoel? We gaan ons als het ware opstellen als een luisterend oor en jouw lichaam laten spreken. Waar loop je tegenaan (voelt dat als we het zo uitleggen al als een blokkade?) Waar komt dat vandaan? Kun je het verwerken en verteren en zo de weg weer vrij maken voor positieve energie?

Ook voeding speelt een rol bij het behandelen van langdurige klachten. Wat je eet, heeft immers rechtstreeks invloed op de beweeglijkheid van je weefsels en structuren, en daarmee ook op je stemming. 


Welke klachten behandel ik?

 Meer informatie over waarmee ik je kan helpen en hoe, vind je hier.

Stel je vraag
1
Stel je vraag!
Heb je een vraag? Stel hem hier!
Je zoekt contact met Osteopathie Martius. Ik antwoord op jouw vragen, maar zal je verder nooit ongevraagd een bericht sturen.